e bannerespaEEetpa180X90BANNER GR

Σκελετός

Ο σκελετός είναι κατασκευασμένος από βαρέως τύπου προφίλ χυτού αλουμινίου με συντελεστή θερμικής γέφυρας ΤΒ3. Η σύνδεση των προφίλ για την δημιουργία του σκελετού γίνεται με ειδικό τρίεδρο από συνθετικό (ULTRAMID) σύνδεσμο, ανθεκτικό στην ηλιακή ακτινοβολία ενισχυμένου με γυαλί και με εξαιρετικές μηχανικές αντοχές. Οι γωνίες στερεώνονται στο προφίλ με ένθετες γαλβανισμένες βίδες τύπου ALLEN, οι οποίες καλύπτονται πλήρως, δημιουργώντας έτσι ένα αισθητικά τέλειο αποτέλεσμα. Τα προφίλ είναι ειδικού τύπου με θερμοδιακοπή, έτσι, κάθε μεταλλική επαφή και ως εκ τούτου μετάδοση θερμότητας μεταξύ του εσωτερικού τμήματος της μονάδας και του περιβάλλοντος να είναι τελείως αποκλεισμένη. Η αεροστεγανότητα εξασφαλίζεται πέραν της θερμοδιακοπής και με τη χρήση ελαστικού παρεμβύσματος από ειδικού τύπου EPDM που διατηρεί της ιδιότητες του σε μεγάλο φάσμα θερμοκρασιών, στο σημείο που εφάπτoνται τα καλύματα (Panels) της μονάδας. Αυτό το διπλό σύστημα παρεμβύσματος έχει σχεδιαστεί τόσο για τις θετικές όσο και τις αρνητικές πιέσεις στη μονάδα. Τρεις διαφορετικοί τύποι προφίλ χρησιμοποιούνται , το ένα κατά μήκος και στα άκρα της μονάδας, το ένα στο σημείο σύνδεσης των  κιβωτίων και τέλος ένα πάνελ διαχωρισμού, τύπου ωμέγα για τα επιμήκη κουτιά. Η εσωτερική επιφάνεια της μονάδας είναι εντελώς επίπεδη ώστε να καθαρίζεται εύκολα χωρίς να υπάρχουν άλλες εσωτερικές προβολές.
Πρόσθετα, για την πληρέστερη αεροστεγανότητα της μονάδος, υπάρχει εσωτερικά περιφερειακό ελαστικό παρέμβυσμα από TRE-V κατά μήκος όλων των εσωτερικών ακμών σύνδεσης των πάνελς με το προφίλ του σκελετού. Το παρέμβυσμα αυτό αποτελείται από ειδικής σύνθεσης πολυπροπυλένιο με EPDM τεχνικά βουλκανισμένο για υψηλές απαιτήσεις θερμοκρασιών (-40oC / +140oC).

Καλύμματα (Πάνελς)

panelΤα πάνελς των Κλιματιστικών Μονάδων είναι διπλού τοιχώματος πάχους 50mm. Αποτελούνται από το εξωτερικό περίβλημα την ενδιάμεση μόνωση και το εσωτερικό μεταλλικό περίβλημα . Τα στάνταρ εξωτερικά ελάσματα των πάνελς είναι πάχους 0,5mm από προβαμμένη ειδικού τύπου (skinpassed) γαλβανισμένη λαμαρίνα εξωτερικά καλυμμένη με ειδική βαφή πάχους 25μ σε απόχρωση RAL 9002 και είναι εξωτερικά καλυμμένα με προστατευτικό foil. Εναλλακτικά τα πάνελς είναι δυνατόν να κατασκευαστούν από γαλβανισμένα ελάσματα πάχους 0,6  - 1,0  - 1,25 mm με πρόσθετη ηλεκτροστατική βαφή πούδρας πάχους 50μ σε απόχρωση επίσης RAL 9002. Αυτή η πλήρως αυτόματη επεξεργασία εξασφαλίζει εξαιρετική αντίσταση στη διάβρωση κατά τις πλέον αντίξοες συνθήκες. Πρόσθετα τα πάνελς μπορούν επίσης να κατασκευασθούν από ανοξείδωτο χάλυβα SS 306 ή SS 316.
Τα ανωτέρω χαρακτηριστικά μπορούν να εφαρμοστούν και στα εσωτερικά ελάσματα. Κατά την συναρμολόγηση των πάνελς μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού ελάσματος παρεμβάλεται ειδικό συνθετικό ελαστικό προφίλ EPDM  έτσι ώστε να μην υπάρχει μεταλλική επαφή μεταξύ τους. Αυτό σημαίνει ότι το εσωτερικό τοίχωμα του πάνελ δεν μπορεί να επηρεάσει θερμικά το εξωτερικό τοίχωμα .
Η ενδιάμεση μόνωση που εφαρμόζεται είναι είτε χύτευση πολυουρεθάνης είτε τοποθέτηση πλακών πετροβάμβακα.
Η στερέωση των πάνελς στον σκελετό της μονάδας γίνεται με ένθετες βίδες στο προτρυπημένο πάνελ  που καλύπτονται εξωτερικά με συνθετικό κάλυμμα εμποδίζοντας την μεταλλική επαφή ανάμεσ στις βίδες και το πάνελ.

 

Μόνωση

mineralWoolΟι μονάδες διαχείρισης αέρα της Klimallco έχουν 2 διαφορετικούς τύπους μονωτικού υλικού που μπορεί να παρέχεται κατόπιν επιλογής .

  • Χύτευση πολυουρεθάνης η οποία έχει πυκνότητα από 40 έως 42 kg / m3 (ISO 845) με συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας  λ = 0,020 W/m*K . Αντίσταση σε φωτιά Β2/Β3 (DIN 4102).
  • Πετροβάμβακας πυκνότητας 50 , 75 και 100 kg / m3 με συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας  λ=0,035/0,033/0,0322 W/m*K αντίστοιχα και αντίσταση σε φωτιά Α1 (ΕΝ 13501-1).

Το πάχος της μόνωσης είναι 50 mm και για τα δύο υλικά . Επίσης και τα δύο υλικά είναι ιδιαίτερα φιλικά προς το περιβάλλον.

 

 

Βάση

baseΗ βάση των επιμέρους τμημάτων των μονάδων αποτελείται από ειδικά διαμορφωμένα γαλβανισμένα χαλυβδοελάσματα. Το ύψος της βάσης είναι 100, 150, 200 ή 300 mm. Εξασφαλίζει την ασφαλή ανύψωση, εγκατάσταση και στάθμιση της μονάδος. Προαιρετικά προσφέρεται και η δυνατότητα ηλεκτροστατικής βαφής με πολυεστερική βαφή πούδρας πάχους 50mm.

Motors & Fans

motor vectCan be equipped either with centrifugal fans of double width (DIDW) or...

Read more...

A.H.U. Software

cd vector Selection of an air Handling Unit is a time consuming procedure...

Read more...

Heat exchangers

rotaryHexThe plate heat exchanger is constructed of...

Read more...

Filters

filter icoHot welded bag filters for the dust particles...

Read more...

Coils

WaterCoils smallThe coils for our MDK series air handling units are...

Read more...

 

A.H.U. Accessories

hingeWhere frequent access to the internal...

Read more...